Kaše z quinoy s jablky recept.
Ingredience na kaši z quinoy s jablky:
300 g quinoy
2 jablka
1 lžíce medu
1 lžička skořice
500 ml vody nebo rostlinného mléka
špetka soli
několik ořechů nebo mandlí na ozdobení
Recept:
Quinou důkladně propláchněte pod teplou vodou pomocí jemného síta. V hrnci přiveďte k varu vodu nebo rostlinné mléko a přisypte špetku soli. Do vařící se tekutiny vsypte propláchnutou quinou a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud se quinoa nerozvaří a nevstřebá veškerou tekutinu.
Mezitím si omyjte jablka, odstraňte jádřince a nakrájejte je na malé kousky. Jablka přidejte k uvařené quinoe, promíchejte a nechte ještě 5 minut dusit, aby jablka změkla.
Nakonec do kaše vmíchejte med a skořici a dobře promíchejte. Kaši můžete podávat teplou nebo studenou.
Tipy pro dokonalou kaši z quinoy s jablky:
Pokud chcete kaši krémovější, přidejte během vaření více tekutiny a občas promíchejte.
Pro veganskou verzi použijte místo medu agávový sirup nebo jiné sladidlo podle vaší chuti.
Ořechy nebo mandle přidají kaši křupavost a zvýší její nutriční hodnotu. Přidejte je těsně před podáváním, aby si zachovaly svou křupavost.
Kaši můžete ochutit i dalšími druhy ovoce, jako jsou hrušky nebo banány, které dodají různorodost chutí.