Kari guláš recept.
Kari guláš je jedinečné jídlo, které kombinuje prvky indické kuchyně s tradičními postupy přípravy guláše. Jeho příprava není příliš složitá a výsledkem je aromatické a chutné jídlo.
Ingredience
Pro základ kari guláše budete potřebovat cibuli, česnek, kousky hovězího nebo vepřového masa, olej, kari koření, mletou papriku, rajčatový protlak, sůl a pepř. Dále je dobré mít zeleninu jako jsou brambory, mrkev nebo papriky a na dochucení můžete použít bobkový list a majoránku.
Recept
Na začátek si nakrájejte maso na kostky a osolte je. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nakrájený česnek a krátce osmahněte. Poté přidejte maso a restujte, dokud není z každé strany krásně opečené. Po opečení přisypte kari koření a mletou papriku, promíchejte a chvíli restujte, aby se koření rozvinulo. Přidejte rajčatový protlak a opět promíchejte. Poté zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené a vařte na mírném ohni. Po chvíli přidejte nakrájenou zeleninu, bobkový list a majoránku. Guláš vařte, dokud není maso měkké a zelenina uvařená. Během vaření případně přidávejte vodu, pokud by guláš byl příliš hustý. No nakonec ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
Tipy
Kari guláš je výborný jak s chlebem, tak i s rýží nebo knedlíkem. Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat více kari koření nebo trochu chilli. Pro hlubší chuť můžete maso nechat přes noc marinovat v směsi kari koření, oleje a trochy octa. Guláš můžete podávat s nakládanými okurkami nebo čerstvým koriandrem pro svěží chuťový kontrast.