Karí čočka se špenátem recept


Karí čočka se špenátem recept.

Karí čočka se špenátem je jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které se hodí pro každodenní stravování. Níže naleznete seznam potřebných surovin, postup přípravy a několik tipů, které vám pomohou dosáhnout nejlepšího výsledku.

Ingredience:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky chilli vloček (volitelné)
- 250 g červené čočky
- 400 g konzervovaných rajčat
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 g čerstvého špenátu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr a klínky limetky pro podávání

Recept:
1. Na středním plameni rozehřejte olivový olej v hrnci a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte asi 5 minut dokud nebude sklovitá.
2. Přidáte nadrobno nakrájený česnek, koriandr, kmín, kurkumu a chilli vločky. Restujte další minutu, dokud nezačnou vůně uvolňovat.
3. Přidejte dobře propláchnutou červenou čočku, konzervovaná rajčata a zeleninový vývar. Promíchejte, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 20 minut, dokud čočka nezměkne.
4. Přimíchejte čerstvý špenát a vařte, dokud nezavadne. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
5. Podávejte teplé, ozdobené čerstvým koriandrem a klínky limetky.

Tipy:
- Pro hustší texturu karí před podáváním část jídla rozmixujte ponorným mixérem.
- Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete přidat více koření podle vlastního vkusu.
- Toto jídlo se skvěle hodí k podávání s rýží nebo naan chlebem.
- Zbylé jídlo můžete skladovat v lednici až 3 dny nebo zamrazit pro pozdější použití.