Karbanátky se zeleninou recept.
Ingredience pro karbanátky se zeleninou budete potřebovat mleté maso, může být hovězí, vepřové nebo směs, dále pak cibuli, česnek, mrkev, petrželovou nať, vejce, strouhanku, sůl a pepř.
Nejdříve si připravte zeleninu. Mrkev očistěte a nastrouhejte na jemno. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. Petrželovou nať jemně nasekejte. Ve velké míse smíchejte mleté maso s nastrouhanou mrkví, nakrájenou cibulí a česnekem. Přidejte vejce, petrželovou nať, strouhanku, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednolitá směs.
Z připravené směsi tvarujte placičky o velikosti dlaně. Můžete je upéct v troubě na pečicím papíru asi 20 minut při 180 stupních nebo je opečte na pánvi na troše oleje z obou stran dozlatova.
Tip: Pokud chcete, aby byly karbanátky ještě šťavnatější, přidejte do směsi trochu nakrájených rajčat nebo papriky. Podávejte s bramborovou kaší nebo čerstvým salátem.