Karbanátky s řepou recept


Karbanátky s řepou recept.

Ingredience:
- mleté maso (hovězí, vepřové nebo směs) 500g
- středně velká červená řepa 1 ks
- strouhanka 50g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- vejce 1 ks
- sůl a pepř dle chuti
- majoránka 1 lžička
- olej na smažení

Recept:
1. Nejprve si připravíme červenou řepu. Řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
2. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
3. V míse smícháme mleté maso, nastrouhanou řepu, strouhanku, nakrájenou cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme dohromady.
4. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky. Velikost a tloušťku si můžete určit dle vlastního přání.
5. Na pánvi rozehřejeme olej a připravené karbanátky na něm z obou stran opékáme dozlatova. Doba smažení závisí na tloušťce karbanátků. Obvykle trvá 3-5 minut z každé strany na středním ohni.
6. Hotové karbanátky vyjmeme a můžeme podávat.

Tipy:
- Pro ještě šťavnatější karbanátky můžete přidat do směsi trochu mléka nebo smetany.
- Když chcete, aby byly karbanátky ještě aromatické, přidejte do směsi trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu či petrželky.
- Karbanátky s řepou můžete podávat s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s čerstvým salátem.
- Pokud máte rádi pikantnější jídlo, přidejte do směsi špetku chilli papričky nebo několik kapek tabaska.
- Řepa je skvělá nejen pro barvu, ale také pro zvláštní chuť, kterou karbanátkům dodá. Experimentujte i s různými druhy řepy pro změnu v chuti.