Karbanátky s patizonem recept


Karbanátky s patizonem recept.

Ingredience na karbanátky s patizonem zahrnují mleté maso, patizon, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, sůl, pepř a bylinky dle chuti.

Recept začíná tím, že si připravíte patizon. Nejprve ho omyjete, oloupete a nastrouháte na jemno. Cibuli a česnek oloupete a nadrobno nakrájíte. V míse smícháte mleté maso s nastrouhaným patizonem, cibulí, česnekem, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte. Podle chuti můžete přidat i bylinky jako je petrželka nebo majoránka.

Z připravené směsi tvarujte karbanátky. Na pánvi rozehřejte olej a karbanátky na něm z obou stran opékejte dozlatova, přibližně po 4 až 5 minutách na každé straně, v závislosti na velikosti karbanátků.

Pokud hledáte tipy, jak karbanátky s patizonem udělat ještě lepší, zkuste do směsi přidat trochu hořčice nebo worcesterské omáčky pro intenzivnější chuť. Také můžete patizon částečně nahradit jinou zeleninou, jako je například cuketa nebo mrkev, pro změnu chuti a textury. Karbanátky podávejte s bramborovou kaší nebo čerstvým salátem pro kompletní jídlo.