Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky recept
Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky jsou skvělou variantou tradičního receptu, který získá jemnou a svěží chuť díky přidání česnekových výhonků.
Ingredience
500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g česnekových výhonků
1 vejce
50 ml mléka
70 g strouhanky
sůl
pepř
mletá paprika
olej na smažení
Recept
Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. Česnekové výhonky očistěte a nakrájejte na malé kousky. Mleté maso důkladně smíchejte s nakrájenou cibulí, česnekem, česnekovými výhonky, vejcem, mlékem a strouhankou. Osolte, opepřete a přidejte trochu mleté papriky pro zvýraznění chuti. Směs dobře promíchejte až do homogenní konzistence.
Vytvarujte z masa placičky o velikosti dlaně a na rozpálené pánvi s trochou oleje je z obou stran opékejte dozlatova, přibližně 4-5 minut z každé strany podle tloušťky karbanátků.
Tipy
Před smažením nechte karbanátky chvíli odpočinout v lednici, budou lépe držet tvar.
Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat do směsi trochu chilli papričky.
Česnekové výhonky můžete nahradit jarní cibulkou nebo mladým špenátem pro jinou variaci chuti.
Podávejte s bramborovou kaší, čerstvým salátem nebo jako burger v housce.