Karamelový krém s pudinkem recept


Karamelový krém s pudinkem recept.

Ingredience:

Pro pudink:
- 500 ml mléka
- 3 lžíce cukru
- 1 vanilkový pudinkový prášek (nebo směs pro vařený pudink)

Pro karamelovou vrstvu:
- 100 g cukru
- 2 lžíce vody
- 50 ml smetany pro šlehání

Recept:

1. Začneme přípravou karamelu. V malém hrnci pomalu rozpusťte cukr s vodou na středním plameni. Nechte cukr rozpustit a vařte, dokud se směs neobarví do zlatohněda. Důležité je směs nijak nemíchat, jen občas můžete hrnec zlehka potřást. Jakmile má karamel požadovanou barvu, odstavte hrnec z plamene a opatrně přilijte smetanu. Hrnce vraťte zpět na mírný oheň a míchejte, dokud nevznikne hladká karamelová omáčka. Karamel rozdělte do čtyř sklenic nebo misek, kde budete krém servírovat.

2. Připravte pudink dle návodu na obalu, ale použijte o trochu méně mléka, aby byl pudink hustější. Běžně se smíchá pudinkový prášek s cukrem a trochou mléka, aby vznikla hladká pasta. Zbytek mléka se přivede k varu a poté se do něj vmíchá pudinková směs. Vařte a míchejte, dokud směs nezhoustne.

3. Hotový pudink rozdělte do sklenic na ztuhlý karamel. Nechte v chladničce alespoň 2 hodiny chladit, než krém podáváte.

Tipy:
- Pokud máte rádi intenzivnější karamelovou chuť, můžete do karamelu přidat špetku soli.
- Pro ještě křehčí texturu krému můžete do pudinku přidat lžíci másla, které smícháte do horkého pudinku hned po uvaření.
- Pro ozdobu a přídavek chuti můžete před podáváním posypat krém čerstvým ovocem nebo kousky čokolády.