Karamelové kostky recept


Karamelové kostky recept.

Ingredience na karamelové kostky zahrnují mouku, máslo, cukr, mléko a vanilkový extrakt. Pro přípravu těchto sladkostí je nejprve potřeba připravit karamel. To se dělá tak, že se v hrnci rozpustí cukr, dokud nezkaramelizuje. Poté se přidá máslo a mléko a směs se vaří, dokud není hladká a zhoustlá.

Pro základní těsto je třeba smíchat mouku s máslem a trochou cukru, aby vznikla drobenka. Tuto směs rovnoměrně rozprostřete na dno pekáčku, který jste předtím vymazali máslem a vysypali moukou.

Na připravenou základnu nalijte karamelovou směs a pečte v předehřáté troubě na střední teplotu, dokud povrch neztuhne a nezačne zlato-hnědět.

Po upečení nechte kostky vychladnout a pak je rozkrájejte na menší kousky. Jakmile jsou karamelové kostky připravené, můžete je podávat.

Jako tip můžete k těstu přidat trochu skořice pro pikantnější chuť, nebo na karamel před pečením posypat hrubě nasekané ořechy pro křupavou texturu. Dále je důležité karamel pečlivě sledovat během vaření, aby nepřipálil, což by mohlo způsobit hořkost.