Kapustové těstoviny - zapékané recept


Kapustové těstoviny - zapékané recept.

Kapustové těstoviny - zapékané

Ingredience
Na přípravu kapustových těstovin budeme potřebovat následující suroviny
- 500 g těstovin například penne nebo rigatoni
- 1 střední hlávka bílé kapusty
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g strouhaného sýra například mozzarelly nebo goudy
- Olej na smažení
- Sůl a pepř podle chuti
- Majoránka nebo tymián dle chuti
- 150 ml vývaru zeleninového nebo kuřecího

Recept
1. Nejprve si připravíme kapustu. Kapustu nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na malé kousky.
2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a nejdříve na něm osmahneme cibuli dozlatova, poté přidáme česnek a kapustu. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Vše společně restujeme asi 10 minut, dokud kapusta nezměkne. Poté přilijeme trochu vývaru a dusíme dalších 10 minut.
3. Mezitím si uvaříme těstoviny al dente v osolené vodě podle návodu na balení.
4. V míse smícháme uvařené těstoviny s kapustovou směsí, přidáme smetanu a dobře promícháme.
5. Přeneseme těstoviny do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapékat do předehřáté trouby na 180°C asi 20 minut, než se sýr rozpustí a zezlátne.
6. Hotové kapustové těstoviny vyndáme z trouby a můžeme ihned podávat.

Tipy
- Můžete přidat slaninu nebo šunku pro masovou variantu této jídla.
- Pro zvýraznění chuti můžete do kapusty přidat trochu octa během restování.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do směsi trochu chilli papričky.
- Jako doplněk k jídlu se hodí čerstvý salát nebo kyselé okurky.
- Tuto zapékanku můžete připravit i s červenou kapustou pro zajímavou změnu chuti a barvy.