Kapustová polévka s bramborem a mletým masem recept


Kapustová polévka s bramborem a mletým masem recept.

Kapustová polévka s bramborem a mletým masem je chutná a výživná jídlo, které je ideální na chladné dny. Zde je recept a několik tipů, jak připravit tuto lahodnou polévku.

- Ingredience
- 500 g mletého masa (hovězího, vepřového nebo směsi)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g bílé kapusty
- 2 velké brambory
- 1,5 l hovězího nebo zeleninového vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a pepř dle chuti
- Olej na smažení

- Postup
1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Kapustu nakrájejte na tenké proužky a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2. Na rozpáleném oleji na pánvi osmažte cibuli dozlatova. Přidejte mleté maso a smažte, dokud není maso plně uvařené a rozdrobené na malé kousky.
3. Přidejte nasekaný česnek, sladkou papriku a rajčatový protlak. Promíchejte a krátce osmažte.
4. Přidejte nakrájenou kapustu a kostičky brambor. Vše promíchejte a zalijte vývarem.
5. Polévku vařte na mírném ohni, dokud nejsou brambory a kapusta měkké, přibližně 20-30 minut. Během vaření občas promíchejte.
6. Polévku dochuťte solí a pepřem dle chuti. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.

- Tipy
- Pro pikantnější variantu můžete přidat trochu chilli papričky nebo cayenského pepře.
- Polévku můžete podávat s čerstvým chlebem nebo topinky.
- Pokud máte rádi bylinky, přidejte do hotové polévky trochu čerstvého nebo sušeného majoránku nebo tymiánu pro zvýraznění chuti.
- Pro vegetariánskou verzi můžete mleté maso vynechat nebo nahradit rostlinnou alternativou.

Tento recept je jednoduchý a variabilní, takže ho můžete přizpůsobit podle svých představ a chutí. Doufám, že si kapustovou polévku s bramborem a mletým masem užijete.