Kapučínová roláda recept.
Kapučínová roláda je lahodný dezert, který potěší všechny milovníky kávy a sladkého. Připravte si všechny potřebné ingredience a pusťte se do pečení!
Ingredience
Pro korpus:
- 4 vejce
- 100 g cukru krystal
- 100 g hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce vody
- 2 lžíce instantní kávy
- špetka soli
Pro náplň:
- 250 g mascarpone
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce práškového cukru
- 1 lžíce rozpustné kávy
- kakao na posypání
Recept
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Plech vyložte pečicím papírem.
2. Oddělte bílky od žloutků. Bílky s špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu.
3. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte olej, vodu a instantní kávu. Dobře promíchejte.
4. K žloutkové směsi opatrně vmíchejte bílky a nakonec přisypejte mouku. Lehce ale důkladně promíchejte.
5. Těsto rovnoměrně rozprostřete na připravený plech a pečte asi 10-12 minut.
6. Upečený korpus ihned po vyjmutí z trouby překlopte na vlhký čistý utěrku, odstraňte pečicí papír a zvolna zarolujte. Nechte zchladnout.
7. Mezitím připravte náplň. Mascarpone smíchejte se smetanou, práškovým cukrem a rozpustnou kávou. Vyšlehejte do hladké krémy.
8. Opatrně rozválejte vychladlý korpus, potřete ho krémem a znovu zarolujte.
9. Roládu před podáváním nechte odpočinout v chladničce, aspoň 2 hodiny.
10. Před podáváním posypte kakao.
Tipy
- Pokud chcete roládu učinit více kapučínovou, můžete do těsta i do náplně přidat trochu více instantní kávy podle chuti.
- Pro ještě bohatší chuť můžete do náplně přidat lžičku likéru s kávovou příchutí.
- Roládu můžete ozdobit čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro ještě lepší vizuální efekt a chuť.