Kapsy se zeleninou ala svíčková recept


Kapsy se zeleninou ala svíčková recept.

Kapsy se zeleninou ala svíčková jsou chutným a zdravým jídlem, které kombinuje křehké maso s bohatou zeleninovou náplní a omáčkou inspirovanou českou klasikou svíčkovou.

Ingredience
Na maso budete potřebovat plátky hovězího nebo vepřového masa, které jsou dostatečně velké, aby se daly naplnit a zavřít. Dále budete potřebovat mrkev, celer, petržel, cibuli, smetanu pro vaření, kysanou smetanu, houskový rohlík, vejce, sůl, pepř a olej nebo máslo na smažení.

Recept
Maso nejdříve naklepejte, aby bylo tenčí a měkké. Osolte a opepřete. Na každý plátek masa dejte trochu nasekané zeleniny a kousek namočeného a vymačkaného houskového rohlíku. Zeleninu můžete podle chuti osolit a opepřit. Maso s náplní pak zabalte do kapsy a uzavřete pomocí párátek nebo kuchyňského provázku.

Ve větší pánvi rozehřejte olej nebo máslo a kapsy z obou stran krátce opečte. Poté přidejte na hrubší kousky nakrájenou cibuli a zbytek zeleniny. Vše krátce orestujte, pak přilijte trochu vody nebo vývaru a dusíte pod pokličkou, dokud není maso měkké.

Když je maso téměř hotové, přilijte smetanu smíchanou s trochou hladké mouky pro zahuštění a nechte omáčku provařit. Nakonec vmíchejte kysanou smetanu a omáčku dochuťte solí a pepřem.

Tipy
Pro ještě bohatší chuť můžete do omáčky přidat lžíci hořčice nebo trochu worcesterové omáčky. Kapsy se zeleninou podávejte s knedlíkem nebo vařenými bramborami. Toto jídlo je vhodné i pro přípravu v předstihu, protože po ohřátí bývá maso ještě šťavnatější a omáčka lépe propojená s chutěmi. Pokud máte rádi bylinky, přidejte do omáčky na závěr trochu čerstvého tymiánu nebo majoránky.