Kapří tatarák recept


Kapří tatarák recept
Kapří tatarák je neobvyklý a zajímavý způsob, jak servírovat toto tradiční české rybí maso. Připravit si ho můžete rychle a snadno.

Ingredience:
čerstvý kapr - 250 gramů, bez kůže a kostí
cibule - 1 malá
kyselá okurka - 1 ks
kapary - 1 lžíce
hořčice - 1 lžička
mletá sladká paprika - 1/2 lžičky
sůl a čerstvě mletý černý pepř - podle chuti
olivový olej - 1 lžíce
čerstvý citron - 1/2 ks
čerstvé bylinky (například petržel nebo kopr) - na ozdobu

Recept:
Kapr by měl být nejdříve nasekaný na co nejjemnější kousky. Ideálně použijte ostrý nůž a kapra nasekejte na malé kousíčky. Cibuli a kyselou okurku také nasekejte velmi jemně. Všechny nasekané ingredience dejte do misky. Přidejte kapary, hořčici, mletou papriku, sůl, pepř a olivový olej. Vše důkladně promíchejte tak, aby se chutě spojily. Před podáváním zakápněte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a opět promíchejte. Tatarák dejte do chladničky a nechte ho alespoň hodinu uležet, aby se chutě spojily. Podávejte na topinkách nebo jako náplň do čerstvých lívanečků.

Tipy:
Aby byl tatarák co nejlepší, je důležité použít čerstvě vykostěného kapra od spolehlivého dodavatele. Tatarák je dobré připravit několik hodin před podáváním, aby měl čas dobře se rozležet. Tento pokrm může být vynikající předkrm na vánoční večeři nebo na oslavu Silvestra.