Kapr - Vánoční variace recept


Kapr - Vánoční variace recept.

Ingredience pro vánočního kapra:

1. Kapr porcovaný na kusy
2. Sůl
3. Pepř
4. Mouka
5. Máslo nebo olej na smažení
6. Citronová šťáva
7. Petrželová nať na ozdobení

Recept:

Nejprve kapra očistěte, pokud jste tak již neučinili. Kapra osolte, opepřete a nechte chvíli odpočinout, aby se chutě propojily. Poté každý kus kapra obalte v mouce. V pánvi rozpalte trochu másla nebo oleje a smažte kusy kapra z obou stran dozlatova. Jakmile je kapr hotový, pokapejte ho citronovou šťávou pro přidání svěží chuti. Před podáváním kapra ozdobte nasekanou petrželovou natí.

Tipy:

1. Aby byl kapr šťavnatější, můžete ho před smažením nechat naložený přes noc v marinádě z citronové šťávy, oleje, soli, pepře a bylinek dle vaší chuti.

2. Pro křupavější povrch kapra můžete použít směs mouky a strouhanky.

3. Pokud dáváte přednost zdravější variantě, může být kapr pečen v troubě místo smažení. Před pečením kapra pokapejte olivovým olejem a přidejte bylinky pro lepší chuť.

4. Aby kapr nebyl při smažení mastný, ujistěte se, že olej je dostatečně rozpálený, než do něj vložíte kusy ryby.

5. Podávejte s bramborovým salátem nebo vařenými brambory pro klasický český vánoční pokrm.