Kakaový tunel recept


Kakaový tunel recept.

Ingredience:
- 4 vejce
- 200g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 100ml oleje
- 100ml mléka

Recept:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky dejte do mísy a přidejte k nim moučkový cukr a vanilkový cukr. Tyto ingredience společně vyšlehejte do pěny.
3. Do směsi postupně přidávejte olej a mléko a promíchejte.
4. V jiné misce smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a kakao. Tuto směs postupně za stálého míchání přidávejte do tekuté směsi.
5. Bílky vyšlehejte do tuha a poté opatrně vmíchejte do směsi tak, aby těsto zůstalo nadýchané.
6. Hotové těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30-40 minut. Upečenost ověřte špejlí, pokud vytáhnete čistou, kakaový tunel je hotov.
8. Nechte vychladnout a poté podávejte.

Tipy:
- Pokud chcete, aby byl kakaový tunel ještě více šťavnatý, můžete do těsta přidat kousky čokolády nebo ořechy dle vaší chuti.
- K dokonalosti chuti pomůže i poleva z tmavé čokolády nebo posypání moučkovým cukrem.
- Pro lehkou variantu můžete použít polohrubou mouku místo hladké a redukovat množství cukru.
- Kakaový tunel je vynikající jak ve své teplé, tak studené formě. Experimentujte s podáváním například s vanilkovou zmrzlinou nebo se šlehačkou.