Kakaový korpus recept


Kakaový korpus recept.
Kakaový korpus je základem mnoha dezertů, jako jsou dorty a rolády. Zde je recept na jednoduchý a chutný kakaový korpus.
Ingredience:

200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
4 velká vejce
50 g kakaa
1/2 balíčku prášku do pečiva
100 ml oleje
100 ml vody

Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Poté si připravte formu na pečení, kterou vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte moukou.
V míse důkladně vyšlehejte vejce s cukrem, dokud směs nezíská světlou a nadýchanou strukturu. Postupně přidávejte olej a vodu a dále šlehejte.
V jiné misce smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto směs postupně za stálého míchání přidávejte do vejce s cukrem. Míchejte, dokud nebude těsto hladké a bez hrudek.
Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 25 až 30 minut. Pečení můžete ověřit pomocí špejle, která by měla být po zapíchnutí do korpusu čistá.
Tipy:

Pro ještě bohatší čokoládovou chuť můžete do těsta přidat kousky čokolády nebo čokoládové kapky.
Pokud preferujete vláčnější korpus, přidejte do těsta trochu kysané smetany nebo jogurtu.
Tento korpus je ideální jako základ pro dorty, které můžete plnit různými krémy nebo ovocem.

Tento jednoduchý recept vám pomůže vytvořit výborný základ pro mnoho sladkých pokrmů.