Kakaové řezy se šlehačkou recept


Kakaové řezy se šlehačkou recept.

**Ingredience**

Pro těsto:

- 4 vejce
- 200 g cukru
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva

Pro krém:

- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 vanilkový cukr

**Recept**

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
2. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
3. Pomalu přilévejte olej a vodu, stále míchejte.
4. Ve druhé misce smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva.
5. Suchou směs postupně za míchání přidávejte do mokré směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
6. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy.
7. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut. Upečené těsto ověřte špejlí - musí z něj vyjít suchá.
8. Nechte těsto úplně vychladnout.
9. Mezitím si připravte šlehačku. Smetanu vyšlehejte do tuha, postupně přidávejte cukr moučka a vanilkový cukr.
10. Na vychladlé těsto nanesete šlehačku a rozetřete.
11. Kakaové řezy se šlehačkou nechte v chladničce odpočinout alespoň hodinu před podáváním.

**Tipy**

- Pro extra bohatou chuť přidejte do těsta lžíci instantní kávy.
- Na šlehačku můžete přidat kousky čokolády nebo ovoce pro ozdobení.
- Pokud chcete, aby byly řezy vláčnější, můžete těsto po vyndání z trouby potřít džemem dle vaší chuti před nanesením šlehačky.
- Pro lepší řezání použijte nůž namočený ve vodě.