Kakaové řezy s krémem recept


Kakaové řezy s krémem recept.

Kakaové řezy s krémem jsou oblíbenou sladkostí, která osladí jakoukoliv příležitost. Příprava není příliš složitá a výsledek stojí za to!

Ingredience
Pro těsto budeš potřebovat 4 vejce, 200 g cukru, 200 ml oleje, 200 ml mléka, 300 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva a špetku soli. Na krém si připrav 250 g másla nebo margarínu, 250 g moučkového cukru a 1 vanilkový cukr. K posypání můžeš použít čokoládovou polevu nebo strouhanou čokoládu.

Recept
Začni přípravou těsta. Ve velké míse vyšlehej vejce s cukrem do pěny. Postupně přidávej olej a mléko. V jiné míse smíchej mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs postupně zašlehávej do mokrých ingrediencí. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek.
Vlij těsto do vymazaného a moukou vysypaného plechu a peč v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20-25 minut. Upečené těsto nech na plechu vychladnout.

Mezitím si připrav krém. Máslo nech změknout na pokojové teplotě a pak ho vyšlehej dohladka s moučkovým a vanilkovým cukrem. Krém by měl být lehký a nadýchaný.

Když je těsto úplně vychladlé, rovnoměrně na něj nanes krém a rozetři po celé ploše.

Na závěr řezů můžeš přidat čokoládovou polevu nebo je posypat strouhanou čokoládou pro dekorativní efekt.

Tipy
Pokud máš rád bohatší krém, můžeš do něj přidat trochu smetany nebo použít směs másla a krémového sýra. Pro ještě intenzivnější čokoládovou chuť můžeš do těsta přidat čokoládové kousky. A nezapomeň řezům nechat dostatek času na vychladnutí, aby krém dobře držel na těstě. Dobrou chuť!