Kakaové ořechy plněné máslovým krémem recept


Kakaové ořechy plněné máslovým krémem recept.

Ingredience:

- 200 g vlašských ořechů
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce kvalitního kakaového prášku
- 1 lžíce rumu (volitelné)
- 50 g čokoládové polevy na obalení

Recept:

1. Nejprve si připravíme ořechy. Vlašské ořechy pečlivě rozlomíme na poloviny a vyjmeme z nich jádra, přičemž se snažíme zachovat skořápky v co nejlepším stavu. Jádra ořechů nasekáme na menší kousky nebo je můžeme jemně rozmixovat.

2. V míse smícháme měkké máslo s moučkovým cukrem do hladka. Poté přidáme kakaový prášek a dle chuti rum. Dobře promícháme, dokud nevznikne hladký krém.

3. Do připravených polovin ořechových skořápek naplníme kakaovým krémem. Krém by měl být aplikován tak, aby dobře vyplnil celou skořápku a zároveň vytvořil na povrchu malý vrchol.

4. Po naplnění necháme ořechy v chladu ztuhnout, ideálně v lednici, asi 30 minut.

5. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu tím, že čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě na mírném ohni. Necháme ji mírně vychladnout.

6. Jakmile je krém v ořechech ztuhlý, každou naplněnou polovinu ořechu obalíme v čokoládové polevě a necháme zaschnout na mřížce nebo na pečicím papíře.

7. Po ztuhnutí čokolády jsou kakaové ořechy plněné máslovým krémem připraveny k podávání.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť můžete do krému přidat i trochu vanilkového extraktu.
- Pokud nemáte rádi rum, můžete ho vynechat nebo nahradit jiným likérem, který vám chutná.
- Při plnění ořechových skořápek se snažte pracovat rychle, aby krém nezačal tuhnout předčasně.
- Pro zvýraznění chuti můžete do krému přidat i trochu soli.