Kakaové muffiny s malinovou šlehačkou recept


Kakaové muffiny s malinovou šlehačkou recept.

Ingredience

Na muffiny:

- 200 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 150 g cukru
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu

Na malinovou šlehačku:

- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru moučka
- 100 g malin
- pár kapek vanilkového extraktu

Recept

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Připravte si formu na muffiny a vložte do ní papírové košíčky.
2. V míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. V jiné míse smíchejte cukr, vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt.
3. Suchou směs postupně přidávejte do mokré a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Rozdělte těsto do formiček na muffiny, plňte asi do dvou třetin.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut. Muffiny jsou hotové, když do nich zapíchnete špejli a vyjde suchá.
6. Nechte muffiny vychladnout na mřížce.

Na šlehačku:

1. Smetanu vyšlehejte společně s cukrem moučka a vanilkovým extraktem do tuhé pěny.
2. Jemně vmíchejte maliny, rozdrtíte je tak, aby šlehačka získala malinovou chuť a barvu.
3. Ochucenou šlehačku dejte do lednice, aby byla při podávání pevnější.

Tipy

- Přidáním malin do těsta muffinů získáte další vrstvu chutí.
- Muffiny můžete zdobit čerstvými malinami nebo posypat kousky čokolády pro bohatší chuťový zážitek.
- Pro zdravější variantu muffinů můžete použít celozrnnou mouku nebo nahradit část cukru medem.
- Muffiny uchovávejte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.