Kai tod taucheo recept


Kai tod taucheo recept.

Kai tod taucheo, známé také jako thajské smažené kuře, je oblíbeným pokrmem v thajské kuchyni. Toto kuře je známé svou křupavou kůrčičkou a šťavnatým masem. Pro přípravu tohoto lahodného jídla budete potřebovat následující ingredience:

Ingredience:
- 4 kuřecí stehna nebo prsa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- olej na smažení

Recept:
1. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, hnědý cukr, nasekaný česnek, černý pepř a mletý koriandr. Vytvořte marinádu.
2. Kuřecí maso očistěte a namočte ho do připravené marinády. Nechte marinovat alespoň 30 minut, nejlépe přes noc v lednici pro lepší chuť.
3. Po marinování obalte kuřecí maso v kukuřičném škrobu. To zajistí křupavou kůrčičku po smažení.
4. V hluboké pánvi nebo fritéze rozpalte dostatek oleje. Olej by měl být dostatečně horký pro smažení.
5. Smažte kuřecí kousky dozlatova a křupava z každé strany. To by mělo trvat asi 7-10 minut v závislosti na velikosti kousků.
6. Hotové kuřecí kousky vyjměte a nechte je okapat na papírových utěrkách.

Tipy:
- Pro extra křupavost můžete použít směs kukuřičného a pšeničného škrobu.
- Před smažením se ujistěte, že kuřecí maso je pokojové teploty. To pomůže, aby se maso smažilo rovnoměrně.
- Servírujte s čerstvými bylinkami a kousky limetky pro osvěžení.
- Jako doprovod můžete podávat thajskou jasmínovou rýži nebo zeleninový salát.

Kai tod taucheo je skvělým způsobem, jak přenést chuť Thajska do vašeho domova. Experimentujte s přísadami a najděte svou oblíbenou kombinaci chutí.