Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem recept


Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem recept.

**Ingredience:**

- 2 kachní prsa
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 šalotka, jemně nakrájená
- 200 ml smetany na vaření
- 1 hrst čerstvého medvědího česneku, hrubě nasekaného
- 1 lžíce olivového oleje

**Recept:**

1. Kachní prsa omyjte a osušte. Kůži na prsou nařízněte do křížku, dejte pozor, abyste nenarazili do masa. Prsa osolte a opepřete z obou stran.

2. Rozpalte pánev na střední až vysokou teplotu. Kachní prsa položte na pánev kůží dolů a nechte je asi 5 minut prudit, dokud nebude kůže zlatavě křupavá. Poté prsa otočte a prudte další 4 minuty pro středně propečené. (Pro více propečené přidejte několik minut.) Kachní prsa vyjměte z pánve, zabalte do alobalu a nechte odpočinout.

3. V téže pánvi snižte teplotu na střední, přidejte olivový olej, šalotku a česnek. Restujte, dokud nezměknou, ale nehnědějí, asi 2 minuty.

4. Přidejte smetanu a nechte vařit, dokud směs nezačne houstnout, asi 2-3 minuty. Poté přidejte medvědí česnek a vařte další 1 minutu. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

5. Kachní prsa nakrájejte a přelijte smetanovou omáčkou s medvědím česnekem.

**Tipy:**

- Pro křupavější kůži nechte kachní prsa před vařením asi hodinu odpočívat na pokojové teplotě.
- Místo medvědího česneku můžete použít mladý špenát nebo kopr, pokud medvědí česnek není dostupný.
- Omáčku můžete obohatit přidáním bílého vína nebo kapky citronové šťávy pro osvěžující kyselost.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými brambory pro kompletní jídlo.