Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou recept


Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou recept.

Ingredience:

- 1 celá kachna
- Sůl
- Pepř
- 2 pomeranče
- 100 ml pomerančového džusu
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička kukuřičného škrobu

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Kachnu očistěte a osušte. Zvenku i zevnitř ji osolte a opepřete.

2. Pomeranče nakrájejte na čtvrtky. Jedním z nich kachnu zevnitř vyplňte. Zbylé pomeranče vložte do pekáče kolem kachny.

3. V menší míse smíchejte pomerančový džus, med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a mletý zázvor. Tuto směs rovnoměrně rozetřete po celé kachně.

4. Kachnu vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 2 hodiny, nebo dokud není kůže křupavá a maso uvnitř šťavnaté. Během pečení kachnu občas polijte vlastní šťávou, která se bude tvořit.

5. Chvilku před koncem pečení smíchejte v malém hrnci kukuřičný škrob s trochou vody. Přidejte do hrnce šťávu, která zbyla z pečení kachny, a za stálého míchání přiveďte k varu, abyste vytvořili omáčku.

6. Hotovou kachnu nechte chvíli odpočinout, pak ji nakrájejte na porce, podávejte s připravenou omáčkou a ozdobte čerstvými pomerančovými plátky.

Tipy:

- Pokud máte rádi extra křupavou kůži, po dobu posledních 15 minut pečení zvýšte teplotu trouby na 200 stupňů Celsia.
- Pro hlubší chutě můžete do směsi pro potírání přidat trochu pomerančového likéru.
- Aby byla kachna uvnitř měkká a šťavnatá, je důležité ji během pečení několikrát polít vlastní šťávou.
- Tento recept se skvěle hodí k různým přílohám, jako jsou pečené brambory, červená čočka nebo zeleninové saláty.