Jogurtový ovocný koláč recept.
Pro přípravu jogurtového ovocného koláče potřebujete následující ingredience
Mouka pšeničná hladká 250 gramů
Cukr krupice 150 gramů
Máslo 125 gramů
Kypřicí prášek do pečiva 1 balíček
Jogurt bílý 250 ml
Vejce 3 kusy
Citron 1 kus
Vanilkový extrakt 1 lžička
Ovoce dle výběru (například jahody, borůvky, meruňky) 300 gramů
Recept na přípravu koláče:
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia
2. V míse smíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem
3. V jiné míse utřete máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a dobře promíchejte
4. Do směsi postupně přilévejte jogurt, přidejte vanilkový extrakt a nastrouhanou kůru z citronu
5. Suchou směs postupně vmíchávejte do mokré směsi až do hladka
6. Těsto vylejte do vymazané a moukou vysypané formy na koláč
7. Na těsto rovnoměrně rozložte omyté a nakrájené ovoce
8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo dokud není koláč zlatavý a pečený
9. Nechte koláč vychladnout před podáváním
Tipy pro lepší výsledek:
1. Použijte kvalitní bílý jogurt, který je dostatečně hustý
2. Ovoce před použitím dobře omyjte a nechejte okapat, aby zbytečně nezvlhčilo těsto
3. Pokud máte rádi sladší koláče, můžete přidat více cukru nebo použít sladší ovoce
4. Koláč je možné podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek
Tento jogurtový ovocný koláč je skvělým řešením pro letní období, kdy je dostatek čerstvého ovoce.