Jogurtový ovocný koláč recept


Jogurtový ovocný koláč recept.

Pro přípravu jogurtového ovocného koláče potřebujete následující ingredience

Mouka pšeničná hladká 250 gramů
Cukr krupice 150 gramů
Máslo 125 gramů
Kypřicí prášek do pečiva 1 balíček
Jogurt bílý 250 ml
Vejce 3 kusy
Citron 1 kus
Vanilkový extrakt 1 lžička
Ovoce dle výběru (například jahody, borůvky, meruňky) 300 gramů

Recept na přípravu koláče:

1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia
2. V míse smíchejte hladkou mouku s kypřicím práškem
3. V jiné míse utřete máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a dobře promíchejte
4. Do směsi postupně přilévejte jogurt, přidejte vanilkový extrakt a nastrouhanou kůru z citronu
5. Suchou směs postupně vmíchávejte do mokré směsi až do hladka
6. Těsto vylejte do vymazané a moukou vysypané formy na koláč
7. Na těsto rovnoměrně rozložte omyté a nakrájené ovoce
8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut, nebo dokud není koláč zlatavý a pečený
9. Nechte koláč vychladnout před podáváním

Tipy pro lepší výsledek:

1. Použijte kvalitní bílý jogurt, který je dostatečně hustý
2. Ovoce před použitím dobře omyjte a nechejte okapat, aby zbytečně nezvlhčilo těsto
3. Pokud máte rádi sladší koláče, můžete přidat více cukru nebo použít sladší ovoce
4. Koláč je možné podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek

Tento jogurtový ovocný koláč je skvělým řešením pro letní období, kdy je dostatek čerstvého ovoce.