Jogurtový moučník recept.
Ingredience pro jogurtový moučník:
mouka pšeničná hladká 250 gramů
cukr krupice 200 gramů
jogurt bílý 250 mililitrů
olej rostlinný 100 mililitrů
vejce 2 kusy
prášek do pečiva 1 balení
vanilkový cukr 1 balení
cukr moučka na posypání
Recept na přípravu jogurtového moučníku:
1. Ve velké míse smíchejte vejce a cukr krupice do pěny
2. Přidejte olej a jogurt a dobře promíchejte
3. V jiné míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto
5. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius přibližně 30 až 35 minut
7. Po upečení nechte moučník vychladnout, pak ho vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem
Tipy pro dokonalý jogurtový moučník:
- Pro extra jemnost těsta můžete použít místo klasického bílého jogurtu řecký jogurt
- Přidáním kůry z citronu nebo pomeranče do těsta získáte svěží ovocnou chuť
- Moučník můžete dozdobit ovocem, například jahodami nebo borůvkami, které přidáte na těsto před pečením
- Pro zajímavou variantu můžete do těsta vmíchat i trochu mleté skořice nebo kakaa