Jogurtový koláč recept


Jogurtový koláč recept.
Ingredience na jogurtový koláč zahrnují mouku, cukr, vejce, jogurt, rostlinný olej, prášek do pečiva a vanilkový extrakt. Můžete přidat i ovoce jako jsou borůvky nebo jahody pro osvěžující chuť.
Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. Ve velké míse smíchejte 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru a 2 lžičky prášku do pečiva. V jiné míse důkladně promíchejte 1 hrnek jogurtu, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 2 velká vejce a 1 lžičku vanilkového extraktu. Postupně přidávejte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
Pokud chcete přidat ovoce, nyní je čas. Omyjte a nakrájejte ovoce na menší kousky a vmíchejte je do těsta. Vlijte těsto do vymazané a moukou vysypané formy na pečení.
Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut nebo dokud vrch koláče nezhnědne a tester vložený do středu koláče nevyjde čistý. Nechte koláč vychladnout v formě na 10 minut, poté ho vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalý jogurtový koláč: Použijte kvalitní jogurt s vysokým obsahem tuku pro bohatší chuť a vláčnější texturu. Experimentujte s různými druhy ovoce nebo přidejte několik lžic citronové kůry pro citronovou variantu koláče. Po upečení můžete koláč posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou pro sladší variantu. Dobrou chuť!