Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou recept


Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou recept.

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou jsou lahodným a svěžím jídlem, které se hodí jako dezert nebo sladký hlavní chod v teplých letních měsících. Příprava není složitá a výsledek stojí za to.

Ingredience:

Pro knedlíčky:
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 250 g bílého jogurtu
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- cukr dle chuti
- moučkový cukr na posypání

Pro jahodovou omáčku:
- 500 g čerstvých jahod
- 100 g cukru (nebo dle chuti)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- voda podle potřeby

Recept:

1. Začněte přípravou jahodové omáčky. Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, přidejte cukr a trochu vody. Vařte na středním ohni, dokud jahody nezměknou a neuvolní svou šťávu.
2. Kukuřičný škrob rozpusťte v malém množství vody a přilijte do hrnce s jahodami. Vařte, dokud omáčka nezhoustne. Poté odstavte z ohně a nechte vychladnout.
3. Pro knedlíčky ve velké míse smíchejte hladkou mouku, vejce, bílý jogurt, prášek do pečiva, špetku soli a cukr. Vypracujte hladké těsto.
4. V hrnci přiveďte k varu vodu. Lžící tvarujte z těsta knedlíčky a opatrně je vkládejte do vroucí vody. Vařte, dokud nevyplavou na povrch, což obvykle trvá 3-5 minut.
5. Vyjměte knedlíčky pomocí děrované naběračky a nechte je okapat.
6. Podávejte knedlíčky polité jahodovou omáčkou a posypané moučkovým cukrem.

Tipy:
- Pro ještě jemnější knedlíčky můžete do těsta přidat lžíci rozpuštěného másla.
- Pokud máte rádi kořeněnější variantu, do jahodové omáčky můžete přidat špetku skořice nebo vanilkový extrakt.
- Tento recept je výborný i s jinými druhy ovoce, zkuste například maliny, borůvky nebo meruňky.
- Pro lehkou variantu můžete použít nízkotučný jogurt a snížit množství cukru v receptu.

Tento jednoduchý a chutný recept na jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou jistě potěší každého milovníka sladkého. Užijte si přípravu i samotné pochutnání.