Jogurtová buchta s ovocem recept


Jogurtová buchta s ovocem recept
Jogurtová buchta s ovocem je skvělá volba pro každou příležitost, ať už jako dezert nebo prostě jen k odpolední kávě. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to!

- Ingredience
- 1 hrnek bílého jogurtu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- ovoce (například borůvky, jahody, maliny, meruňky nebo švestky)

- Recept
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Ve velké míse smíchejte jogurt, olej a vejce. Dobře promíchejte.
3. V jiné míse promíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Vyberte si formu na pečení, ideálně kulatou o průměru 26 cm, a vymažte ji máslem nebo vystelte pečicím papírem.
6. Těsto nalijte do formy.
7. Na těsto rovnoměrně rozložte vybrané ovoce.
8. Pečte v předehřáté troubě asi 30-35 minut. Buchta by měla být zlatavá a po zapíchnutí špejle by měla vyjít suchá.
9. Nechte buchtu vychladnout před podáváním.

- Tipy
- Pro ještě lepší chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
- Pokud používáte méně šťavnaté ovoce, můžete je před pečením posypat trochou cukru.
- Použijte jakékoliv ovoce, které máte rádi nebo které je právě sezónní.
- Když je buchta hotová, můžete ji posypat moučkovým cukrem nebo politá čokoládou.

Tento recept je jednoduchý a výsledná buchta je nadýchaná a plná chuti. Užijte si pečení!