Jogurtová buchta s ovocem recept


Jogurtová buchta s ovocem recept.

**Ingredience:**

- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek jogurtu (nejlépe bílého)
- 1/2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- ovoce dle chuti (jahody, borůvky, meruňky, atd.)

**Recept:**

Začneme předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. V míse smícháme suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli. Ve druhé míse promícháme mokré ingredience: vejce, jogurt a olej. Mokrou směs postupně vmícháme do suché, dokud nevznikne hladké těsto.

Vybrané ovoce umyjeme a dle potřeby nakrájíme na menší kousky. Pokud používáme měkké ovoce jako jsou jahody nebo borůvky, stačí je jen očistit. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Na vrch rovnoměrně rozložíme kousky ovoce.

Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30-40 minut, nebo dokud není buchta pevná a zlatavá. Přesnost doby pečení závisí na typu trouby a použité formy. Buchtu necháme vychladnout a poté můžeme podávat.

**Tipy:**

- Pro extra vláčnost můžete do těsta přidat lžíci zakysané smetany.
- Ovoce může být čerstvé nebo mražené. Pokud používáte mražené, nemusíte ho předem rozmrazovat.
- Pro zpestření chuti můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče.
- Pokud máte rádi křupavou kůrku, posypte vrch buchty před pečením trochou krupicového cukru.
- Jogurtová buchta je ideální jako základ pro experimentování s různými druhy ovoce. Nebojte se zkombinovat více druhů ovoce dohromady.
- Aby byla buchta ještě lahodnější, můžete ji podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.