Jogurtová buchta recept


Jogurtová buchta recept.

**Ingredience**

- 1 a 1/2 hrnku jogurtu (může být bílý nebo ochucený)
- 2 hrnky mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli

**Recept**

1. Ve velké míse smíchejte jogurt, rostlinný olej a cukr. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
2. Postupně přidávejte vejce a za stálého míchání je začleňujte do těsta.
3. V jiné misce si smíchejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
4. Suchou směs postupně přidávejte do tekuté směsi, přičemž důkladně míchejte, abyste předešli vzniku hrudek.
5. Připravte si formu na pečení a vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou.
6. Přelijte těsto do formy a urovnejte povrch.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut, nebo dokud není buchta zlatavá a testovací špejle nevyjde čistá.
8. Nechte buchtu chvíli vychladnout v formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

**Tipy**

- Pro extra vlhkou buchtu přidejte do těsta lžíci citronové šťávy nebo kůru.
- Pro ovocnou variantu můžete do těsta vmíchat hrnek čerstvého nebo zamraženého ovoce, jako jsou borůvky, jahody nebo kousky jablka.
- Pokud máte rádi křupavou kůrku, posypte povrch buchty před pečením trochou cukru.
- Jogurtová buchta je skvělá sama o sobě, ale můžete ji podávat i s ovocným kompotem, šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou pro extra požitek.