Jogurtová bábovka s pudinkem recept


Jogurtová bábovka s pudinkem recept.

Jogurtová bábovka s pudinkem je oblíbená díky své vláčnosti a jednoduché přípravě. Přinášíme vám recept, který je snadno přizpůsobitelný podle vaší chuti.

Ingredience:
- 1 balení vanilkového pudinku (prášek)
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek jogurtu (nejlépe bílého, ale můžete použít i ochucený)
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu (nepovinné)
- Citronová kůra z jednoho citronu (nepovinné)
- Trochu másla a hrubé mouky na vymazání a vysypání formy

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, aby se bábovka po upečení snadno vyklopila.
2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience - mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva.
3. V jiné míse důkladně promíchejte vejce s cukrem, dokud nevznikne hladká směs. Přidejte jogurt, olej, vanilkový extrakt a citronovou kůru a vše dobře promíchejte.
4. Postupně přidávejte suchou směs do mokré a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Pečení kontrolujte pomocí špejle - bábovka je hotová, pokud je špejle po vytažení suchá.
6. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:
- Pokud máte rádi ovoce, přidejte do těsta hrnek rozinky nebo nakrájených ořechů pro extra chuť a texturu.
- Pro čokoládovou variantu můžete do těsta přidat 2 lžíce kakaa.
- Aby byla bábovka ještě vláčnější, můžete po upečení a částečném vychladnutí bábovku potřít citronovou polevou nebo jemně pokapat rumem.
- Jogurt můžete nahradit kefírem pro lehčí variantu.
- Experimentujte s různými druhy jogurtu, například s ovocnými jogurty, které bábovce dodají zajímavou chuť a barvu.

Tento recept na jogurtovou bábovku s pudinkem je skvělým způsobem, jak připravit rychlý a chutný dezert, který si užije celá rodina.