Jemný pomerančový moučník recept


Jemný pomerančový moučník recept.

Ingredience pro jemný pomerančový moučník zahrnují pomeranče, máslo, cukr, vejce, mouku, kypřicí prášek a vanilkový extrakt. Můžete také přidat špetku soli a na ozdobu použít moučkový cukr nebo pomerančovou polevu.

Recept začíná tím, že si předehřejete troubu na 175 stupňů Celsia. Máslo s cukrem utřete do hladké pěny. Postupně přidávejte vejce a dobře promíchejte. Přidejte vanilkový extrakt a šťávu z pomerančů. V jiné misce smíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl. Tyto suché ingredience postupně zašlehávejte do mokrých ingrediencí, dokud nebude těsto hladké.

Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut nebo dokud není moučník zlatavý a testovací špejle vložená do středu moučníku nevyjde čistá. Nechte moučník vychladnout v formě několik minut, pak ho vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalý pomerančový moučník:
1. Používejte čerstvé pomeranče pro nejlepší chuť.
2. Pro intenzivnější pomerančovou chuť přidejte do těsta nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.
3. Moučník můžete ozdobit pomerančovou polevou, kterou jednoduše připravíte smícháním moučkového cukru s pomerančovou šťávou do hladka.
4. Pro lehký moučník se ujistěte, že všechny ingredience jsou v pokojové teplotě před přípravou těsta.
5. Moučník skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstal déle čerstvý.

Tento jemný pomerančový moučník je skvělý sám o sobě nebo podávaný s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.