Jemný knedlík v hrnku recept


Jemný knedlík v hrnku recept.

Jemný knedlík v hrnku je rychlý a snadný recept, vhodný pro doplnění jakéhokoli tradičního českého jídla, jako jsou guláše, omáčky nebo dušená zelenina. Tento recept je určený pro přípravu v mikrovlnné troubě, což z něj činí ideální volbu pro rychlou večeři.

- Ingredience

- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce rozpuštěného másla

- Recept

1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva.
2. V jiné nádobě rozšlehejte vejce s mlékem a přidejte rozpuštěné máslo.
3. Směs s vejcem nalijte do suchých ingrediencí a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Dbejte na to, aby těsto nebylo příliš řídké. Pokud se tak stane, přidejte trochu mouky.
4. Těsto přelijte do hrnku vhodného do mikrovlnné trouby. Hrnec by měl být naplněn zhruba do dvou třetin, kvůli kynutí těsta.
5. Hrnec postavte do mikrovlnné trouby a vařte na maximální výkon po dobu 1,5 až 2 minut. Čas vaření se může lišit v závislosti na výkonu vaší mikrovlnné trouby.
6. Po uvaření nechte knedlík chvíli odpočinout, potom jej opatrně vyklopte z hrnku.

- Tipy

- Před přidáním těsta do hrnku můžete hrnek vymazat trochou másla nebo oleje, aby se knedlík snáze vyklopil.
- Tento recept je základní varianta, ale nebojte se experimentovat s přidáním bylinek nebo nastrouhaného sýra pro další chuť.
- Pokud preferujete tradiční metodu vaření, můžete těsto vařit v páře. V tom případě těsto zabalte do čisté utěrky nebo do potravinářské fólie a vařte ve vodní lázni po dobu 20 minut.

Tento jednoduchý recept na jemný knedlík v hrnku je skvělým doplňkem k mnoha tradičním českým pokrmům a zároveň poskytuje rychlou a snadnou alternativu ke klasickým knedlíkům.