Jemné pudinkové řezy s ovocem recept.
Ingredience pro těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Ingredience pro krém:
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 250 g másla
Další:
- Ovoce dle výběru (jahody, kiwi, banány, atd.)
- Želatina na přelití ovoce (dle návodu na obalu)
Recept:
1. Začneme přípravou těsta. Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme olej, mléko a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vzniklou hladkou směs vylejeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Necháme úplně vychladnout.
2. Pro krém uvaříme pudinky s mlékem a cukrem podle návodu na obalu. Hotový pudink necháme trochu zchladnout, než do něj vmícháme měkké máslo. Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus.
3. Na krém poklademe ovoce dle výběru. Ovoce může být čerstvé nebo kompotové, podle sezóny a chuti.
4. Ovoce přelijeme připravenou želatinou dle návodu na obalu. Necháme v chladu ztuhnout.
Tipy:
- Pokud máte rádi křupavější povrch, můžete před pečením posypat těsto trochou mandlí nebo ořechů.
- Pro lehkou variantu můžete použít místo klasického másla třeba mascarpone nebo jemný tvaroh smíchaný s trochou cukru.
- Před podáváním nechte řezy dostatečně zchladnout, nejlépe přes noc v lednici, aby krém dobře ztuhl a řezy se lépe krájely.
- Experimentujte s ovocem podle sezóny – na jaře a v létě čerstvé ovoce, v zimě můžete sáhnout po kompotovaném ovoci nebo směsích z mraženého ovoce.
- Pokud chcete řezy udělat ještě více speciálními, přidejte do pudinkového krému trochu nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry pro osvěžující citrusový nádech.