Jemné masíčko s cuketou recept.
**Ingredience**:
- 500 g jemného masa jako je kuřecí prsa nebo krůtí prsa
- 1 středně velká cuketa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu nebo majoránky
- 100 ml smetany na vaření
- 50 ml bílého vína (volitelné)
**Recept**:
1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. Cuketu omyjte a nakrájejte na plátky nebo kostičky.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte česnek a krátce osmahněte, aby se uvolnila aroma.
4. Přidejte nakrájené maso a restujte, dokud není z všech stran krásně zlatavé.
5. K masu přidejte nakrájenou cuketu, tymián nebo majoránku a promíchejte. Pokud používáte víno, přilijte ho nyní a nechte alkohol vyvařit.
6. Po několika minutách přidejte smetanu, promíchejte a nechte na mírném ohni dusit do změknutí cukety a maso je plně uvařené.
7. Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem.
**Tipy**:
- Jako přílohu můžete zvolit třeba vařené brambory, rýži nebo těstoviny.
- Pro zvýraznění chuti můžete do jídla přidat trochu citronové šťávy nebo kůry.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do jídla trochu chilli papričky nebo chilli koření.
- Pro lehkou verzi můžete místo smetany použít třeba jogurt nebo smetanu s nižším obsahem tuku.