Jemné lívance z acidofilního mléka recept


Jemné lívance z acidofilního mléka recept.

Ingredience:

200 ml acidofilního mléka
1 vejce
120 g hladké mouky
1 lžička cukru
špetka soli
1/2 lžičky jedlé sody
olej na smažení

Recept:

1. Ve velké míse smíchej acidofilní mléko s vejcem. Dobře promíchej vidličkou nebo metličkou, aby byla směs hladká.
2. Přidej mouku, cukr, sůl a jedlou sodu. Vše důkladně promíchej, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
3. Na pánvi rozehřej trochu oleje na střední teplotě.
4. Lžící kápni těsto na rozpálenou pánev a tvoř malé lívance. Peč je z každé strany asi 2-3 minuty, nebo dokud nebudou zlatavé a pečené.
5. Hotové lívance přendej na talíř a podávej teplé.

Tipy:

Pro ještě jemnější texturu můžeš do těsta přidat lžíci rozpuštěného másla. Pokud máš rád sladké, můžeš přidat více cukru nebo do těsta zamíchat trochu vanilkového extraktu. Lívance můžeš podávat s různými doplňky, jako jsou čerstvé ovoce, sirup, med nebo třeba zakysaná smetana. Experimentuj s přísadami a najdi svou oblíbenou kombinaci!