Jemné koláčky s mandlí recept


Jemné koláčky s mandlí recept.

Ingredience na jemné mandlové koláčky zahrnují: mouka, máslo, cukr, vejce, mleté mandle, prášek do pečiva a vanilkový extrakt.

Recept začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Poté v míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a mletými mandlemi. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vejce a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte. Postupně přidávejte suchou směs do té mokré a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto poté rozdělte do formiček na muffiny nebo malých koláčků, které jste si předem vymazali máslem a vysypali moukou.

Pečte v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut nebo dokud koláčky nezezlátnou. Po upečení nechte koláčky chvilku vychladnout ve formě, poté je vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro lepší mandlové koláčky zahrnují použití kvalitního másla a čerstvých mandlí, které si sami umeliete pro nejlepší chuť a aroma. Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat nasekané mandle nebo na povrch koláčků před pečením posypat mandlovými plátky. Aby byly koláčky vláčné, dbejte na to, aby těsto nebylo příliš promíchané a pečení bylo akorát, aby koláčky nebyly suché.