Jemná čokoládová bábovka recept.
Ingredience potřebné pro přípravu jemné čokoládové bábovky zahrnují 200 g másla, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 dl mléka a špetku soli.
Recept na přípravu čokoládové bábovky je následující. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo s cukrem utřete do pěny. Postupně přidávejte jedno po druhém vejce a důkladně je zašlehejte do směsi. V jiné misce smíchejte mouky, prášek do pečiva, kakao a sůl. Suchou směs postupně přidávejte do utřeného másla s vejci, střídavě s mlékem. Důkladně promíchejte, aby těsto bylo hladké.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte pečící papír. Těsto vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout v formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou čokoládovou bábovku: Přidejte do těsta hrst rozdrobené čokolády nebo čokoládových kapek pro intenzivnější čokoládovou chuť. Můžete také přidat lžíci rumu do těsta pro zvýraznění chuti. Po vychladnutí můžete bábovku pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou. Aby bábovka zůstala vláčná, skladujte ji v uzavřené nádobě, aby nevyschla.