Jehněčí pečené recept


Jehněčí pečené recept.

Pro přípravu pečeného jehněčího budete potřebovat následující ingredience

- Jehněčí maso, asi 1,5 kg
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rozmarýnu
- 2 lžíce tymiánu
- Oliva oleje
- 500 ml červeného vína
- 500 ml vývaru (hovězího nebo zeleninového)

Recept
Nejprve si předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Jehněčí maso očistěte, osušte a poté ho z obou stran osolte a opepřete

Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Maso poté z obou stran nařízneme a do zářezů vložíme plátky česneku spolu s rozmarýnem a tymiánem

Masovou pečeni potřete olivovým olejem. Vložte ji do pekáče a přidejte červené víno spolu s vývarem

Pečte v předehřáté troubě asi 1,5 až 2 hodiny, dokud není maso krásně měkké. Během pečení maso občas polévejte výpekem, aby bylo šťavnaté a krásně aromatické

Tipy
- Jehněčí maso je nejlepší podávat s bramborami, které můžete péct rovnou společně s masem v pekáči, čímž získají na chuti z výpeku
- K jídlu skvěle doplní zeleninová obloha, jako je pečená mrkev nebo cuketa
- Víno ve výpeku můžete nahradit bílým vínem nebo pivo, pokud preferujete jiné chutě
- Nezapomeňte nechat maso po upečení alespoň 10 minut odpočinout před krájením, aby bylo šťavnatější a chuťově vyvážené