Jehněčí na pomeranči recept


Jehněčí na pomeranči recept.

Ingredience:
- 1 kg jehněčího masa (plec nebo stehno)
- 2 pomeranče
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu

Recept:
1. Jehněčí maso důkladně omyjte a osušte. Celé maso potřete olivovým olejem a osolte. Přidejte čerstvě mletý černý pepř, rozmarýn a tymián.
2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Pomeranče důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
3. Do masa udělejte malé zářezy a do každého z nich vložte plátek česneku. Maso pak obložte plátky pomeranče.
4. Pečící formu lehce potřete olivovým olejem a vložte do ní připravené maso. Vše zakryjte alobalem a nechte v chladničce marinovat nejlépe přes noc.
5. Před pečením nechte maso přijít na pokojovou teplotu. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu cca 1,5 až 2 hodiny. Během pečení maso několikrát potřete vypečenou šťávou.
6. Hotové jehněčí nechte před krájením odpočinout asi 10 minut.

Tipy:
- Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti a typu masa. Vždy sledujte, zda je maso měkké a šťavnaté.
- Před podáváním maso pokapejte šťávou, která se uvolnila při pečení. Tato šťáva dodá jídlu na šťavnatosti a chuti.
- K tomuto pokrmu skvěle pasuje lehký salát nebo pečené brambory.