Jehněčí na kari s chřestem recept


Jehněčí na kari s chřestem recept
Jehněčí na kari s chřestem je chutný a originální recept, který dokonale kombinuje jemnost jehněčího masa s pikantností kari a jarní svěžestí chřestu.
Ingredience:

500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
1 svazek chřestu, očištěný a nakrájený na kousky
2 lžíce kari koření
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, rozdrcené
250 ml kokosového mléka
150 ml vývaru (buď zeleninového nebo masového)
1 lžíce oleje
Sůl a pepř podle chuti

Recept:

Na oleji zpěňte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a kari koření a restujte další minutu, aby se uvolnily aroma.
Přidejte nakrájené jehněčí maso a restujte, dokud není maso ze všech stran opečené.
Přilijte kokosové mléko a vývar. Nechte pomalu dusit pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut.
Přidejte nakrájený chřest a vařte dalších 10 minut, nebo dokud chřest není měkký, ale stále křupavý.
Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Tipy:

Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do receptu čerstvé chilli papričky nebo trochu chilli prášku.
Jehněčí na kari je vynikající podávané s rýží basmati nebo naan chlebem, které skvěle doplní jeho bohatou chuť.
Nezapomeňte před podáváním posypat jídlo čerstvým koriandrem pro zvýraznění chuti a přidání svěžesti.
Chřest můžete nahradit jinou sezónní zeleninou, jako jsou například cukety nebo brokolice, pokud chřest není dostupný.