Jednohubky z vinné klobásy recept.
Ingredience:
- 300 g vinné klobásy
- 200 g bagety nebo jiného pečiva
- 100 g cibule
- 50 g nakládaných okurek
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce majonézy
- čerstvé bylinky (petržel, pažitka)
- sůl a pepř dle chuti
Recept:
1. Bagetu (nebo jiné vybrané pečivo) nakrájejte na tenké plátky. Plátky pečiva můžete lehce opečít na pánvi nebo v troubě pro křupavější efekt.
2. Vinnou klobásu oloupejte z obalu a nakrájejte na tenké plátky.
3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké půlkruhy. Nakládané okurky nakrájejte na malé kousky.
4. Na každý plátek pečiva nanesete trochu hořčice a majonézy dle chuti.
5. Na pečivo pokládejte plátky vinné klobásy.
6. Přidejte několik kousků nakládané okurky a několik půlkruhů cibule.
7. Jednohubky ozdobte čerstvými bylinkami. Můžete použít petržel nebo pažitku.
8. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Tipy:
- Pro extra křupavost můžete pečivo před sestavením jednohubek krátce opečít v troubě.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, můžete přidat na jednohubky kromě hořčice i trochu feferonky nebo použít pikantnější variantu hořčice.
- Pro lehkou verzi jednohubek můžete použít celozrnné pečivo a místo majonézy použijte bílý jogurt smíchaný s bylinkami.
- Jednohubky jsou skvělé jako rychlá a efektní svačina na oslavy nebo jen jako snack k večernímu posezení s přáteli.