Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku recept


Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku recept.

Ingredience na jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku zahrnují mouku, cukr, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a citronovou kůru.

Začněte tím, že si připravíte formu na beránka. Formu dobře vymažte a vysypte moukou, aby se těsto nepřilepilo. V misce smíchejte 250 gramů mouky, 150 gramů cukru, balíček prášku do pečiva a balíček vanilkového cukru. Přidejte nastrouhanou kůru z jednoho citronu pro lepší chuť. V jiné míse rozšlehejte 4 vejce, dokud nejsou pěnivá. Postupně je přilévejte do směsi s moukou a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Těsto nalijte do připravené formy a pečte přibližně 30 minut. Než beránka vyndáte z trouby, proveďte test špejlí, aby jste zjistili, zda je upečený. Nechte beránka vychladnout na 10 minut, než ho vyklopíte z formy.

Tipy pro dokonalý velikonoční beránek:
1. Ujistěte se, že veškeré ingredience mají pokojovou teplotu, než začnete s přípravou.
2. Beránka můžete dozdobit polevou nebo posypat moučkovým cukrem pro lepší vizuální efekt.
3. Pokud chcete těsto obohatit, můžete přidat do směsi trochu rumu nebo pomerančové šťávy.