Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou recept


Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou recept.

- Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou

-# Ingredience

Pro těsto:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek kefíru
- 1/2 šálku cukru
- 1 vejce
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli

Pro náplň:
- 2-3 šálky libovolného ovoce (čerstvé nebo zmrazené)

Pro drobenku:
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku másla
- 1/4 šálku cukru

-# Recept

1. Předehřejte troubu na 180°C. V míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
2. Ve druhé míse smíchejte kefír, cukr, vejce a rostlinný olej. Přidejte směs do mísy s moukou a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Vymažte pekáč máslem a rovnoměrně rozprostřete těsto na dno.
4. Na těsto rozložte vybrané ovoce.
5. Pro přípravu drobenky smíchejte mouku, máslo a cukr, dokud směs nepřipomíná hrubé drobečky. Rozsypejte drobenku rovnoměrně přes ovoce.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 35-40 minut, než koláč zezlátne.
7. Nechte vychladnout před podáváním.

-# Tipy

- Pro extra křupavou drobenku můžete přidat do směsi na drobenku trochu ovesných vloček nebo nasekaných ořechů.
- Pokud používáte zmrazené ovoce, není nutné ho předtím rozmrazovat. Pouze přidejte několik minut k doba pečení.
- Experimentujte s různými druhy ovoce podle sezóny, aby koláč pokaždé chutnal jinak. Skvěle se hodí jablka, hrušky, borůvky nebo maliny.
- Aby byl koláč vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci zakysané smetany.