Jednoduchý kávovník ala medovník recept


Jednoduchý kávovník ala medovník recept.

Jednoduchý kávovník ala medovník je lahodný dezert, který kombinuje bohatou chuť kávy s jemností a sladkostí tradičního medovníku. Tento recept je ideální pro milovníky kávy a těch, kteří hledají sladkou tečku po dobrém jídle.

Ingredience:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 ml oleje
- 200 ml silného černého kávy (chlazené)
- 250 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžičky mletého skořice
- 100 g medu
- 200 g tvarohu v kostce (na krém)
- 150 g másla (na krém)
- 100 g moučkového cukru (na krém)
- 1 lžička instantní kávy (rozpustit v troše vody na krém)

Postup:
1. Nejprve si připravte formu na pečení, kterou vymažete máslom a vysypete moukou.
2. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Použijte ruční šlehač a šlehejte, dokud směs není světlá a nadýchaná.
3. Přidejte olej a chlazenou kávu, opět dobře promíchejte.
4. Ve druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a skořici. Postupně přidávejte do tekuté směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Nakonec přidejte med a promíchejte.
6. Vlijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-35 minut.
7. Nechte koláč úplně vychladnout před tím, než na něj aplikujete krém.
8. Pro krém: Tvaroh, máslo, moučkový cukr a rozpuštěnou instantní kávu smíchejte dohladka. Krém rozetřete na vychladlý koláč.
9. Koláč uchovávejte v lednici a podávejte chlazený.

Tipy:
- Pro intenzivnější kávovou chuť přidejte do těsta ještě lžíci instantní kávy.
- Pokud máte rádi ořechy, můžete do těsta přidat hrst nasekaných vlašských ořechů.
- Krém můžete obohatit kousky čokolády nebo posypat koláč kakaem pro dekoraci.
- Pro lepší kávovou chuť v krému použijte místo instantní kávy espreso.

Tento jednoduchý kávovník ala medovník je perfektní spojení dvou oblíbených chutí a jistě si na něm pochutná každý milovník sladkého.