Jednoduché pudinkové šátečky recept


Jednoduché pudinkové šátečky recept.

Ingredience:

- 1 balení listového těsta
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce cukru
- 500 ml mléka
- moučkový cukr na posypání

Recept:

Začněme s přípravou pudinku. Do malého hrnce si odměříme mléko, ale necháme si stranou asi půl hrnku. Zbytek mléka začneme ohřívat na mírném plameni. Mezitím pudinkový prášek smícháme s cukrem a zbylým mlékem, dokud nevznikne hladká směs bez hrudek. Jakmile je mléko na plotně teplé, ale ještě nevaří se, pomalu do něj za stálého míchání přiléváme směs pudinku a cukru. Vaříme podle návodu na obalu, obvykle dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme z plotny a necháme chvilku chladnout.

Zatímco pudink chladne, rozbalíme listové těsto a rozválíme ho na mírně pomoučněné pracovní ploše. Pokud je těsto příliš velké, můžeme ho rozkrojit na menší části pro snazší manipulaci. Pudink rozdělíme na střed každého kusu těsta. Poté každý kus těsta složíme tak, aby pudink byl uvnitř, a okraje pečlivě spojíme, abychom vytvořili šátečky.

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia. Připravené šátečky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme přibližně 20 minut, nebo dokud šátečky nejsou zlatavé.

Tipy:

- Pro extra lesk můžete šátečky před pečením potřít rozšlehaným vejcem.
- Pudink můžete ochutit kůrou z citronu nebo pomeranče pro osvěžující twist.
- Pokud máte raději sladší, můžete do pudinku přidat více cukru, nebo po upečení šátečky posypat moučkovým cukrem.
- Pro rychlejší variantu můžete použít hotový vanilkový pudink, ale domácí má vždy lepší chuť.
- Vyzkoušet můžete i různé příchutě pudinku, jako je čokoládový nebo oříškový, pro různorodost.