Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka recept


Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka recept.

Ingredience potřebné k přípravě sýrovo-žampionové omáčky jsou následující: žampiony, cibule, smetana na vaření, tvrdý sýr, máslo, mouka, sůl a pepř.

Nejprve si připravte suroviny. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Tvrdý sýr nastrouhejte. V kastrolu rozehřejte máslo a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezezlátne. Poté přidejte nakrájené žampiony a osmahněte je dozlatova.

Když jsou žampiony osmažené, přisypete lžíci mouky a dobře promíchejte, aby se suroviny spojily a mouka se lehce osmahla. Následně pomalu přilévejte smetanu, stále míchejte, aby se omáčka nesrazila. Přiveďte omáčku k varu a vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.

Na závěr do omáčky vmíchejte nastrouhaný sýr, osolte a opepřete podle chuti. Vařte ještě krátce, dokud sýr zcela nerozpustí a omáčka bude krémová a hladká.

Tip: Omáčka se skvěle hodí k těstovinám, rýži nebo jako doplněk k masu. Pro ještě bohatší chuť můžete použít směs různých druhů sýrů nebo přidat trochu čerstvého tymiánu či oregana. Ujistěte se, že sýr dobře zapracujete do omáčky, aby nedošlo k hrudkování.