Jednoduchá rybí polévka recept.
Ingredience na jednoduchou rybí polévku zahrnují rybí filety, mrkev, celer, brambory, cibuli, česnek, petržel, sůl, pepř, vodu nebo vývar a olej.
Nejprve na oleji osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte nadrobno nakrájený česnek, mrkev, celer a brambory nakrájené na kostičky. Vše krátce osmahněte. Poté přidejte vodu nebo vývar a vařte, dokud nejsou zeleniny měkké.
Mezitím si připravte rybí filety tak, že je očistíte, odstraníte kůži a nakrájíte na menší kusy. Ryby přidejte do polévky, když jsou zeleniny skoro měkké, a vařte dalších 10 minut. Nakonec ochutnejte a přidejte sůl a pepř dle chuti. Polévku můžete posypat nasekanou petrželí pro zvýraznění chuti a lepší vzhled.
Jako tip pro zvýšení chuťového zážitku můžete přidat do polévky trochu smetany nebo zakysané smetany a nechat ji jemně provařit. Také je možné přidat trochu citronové šťávy pro dodání svěžesti. Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte špetku chilli nebo papriky.