Jednoduchá fazolková polévka recept


Jednoduchá fazolková polévka recept.

Jednoduchá fazolková polévka je rychlý a zdravý recept, který zasytí a zahřeje. Tato polévka je vhodná jak na každodenní oběd, tak i jako lehká večeře.

Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 brambory, nakrájené na kostičky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 400g konzervovaných bílých fazolí, propláchnuté a okapané
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Čerstvý tymián nebo petrželka pro ozdobu

Recept:
1. Na středně velkém hrnci zahřejte olivový olej na střední teplotě. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne, asi 5 minut.
2. Přidejte nasekaný česnek, mrkev a brambory. Restujte dalších 5 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.
3. Do hrnce přidejte zeleninový vývar a nechte polévku přijít k varu. Poté snižte teplotu a nechte polévku vařit pod pokličkou asi 20 minut, dokud nejsou brambory a mrkev měkké.
4. Přidejte propláchnuté bílé fazole a vařte dalších 5 minut, dokud nejsou fazole horké. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
5. Polévku můžete podávat buď hladkou nebo s kousky. Pro hladkou verzi polévku rozmixujte ponorným mixérem přímo v hrnci.
6. Polévku podávejte ozdobenou čerstvými bylinkami, jako je tymián nebo petrželka.

Tipy:
- Pro bohatší chuť můžete přidat k zelenině při restování trochu slaniny nebo choriza.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do polévky špetku chilli vloček nebo papriky.
- Tato polévka je skvělá i na druhý den, chutě se krásně prolnou a polévka bude ještě chutnější.
- Pro vegetariánskou verzi se ujistěte, že používáte zeleninový vývar.

Tento jednoduchý recept na fazolkovou polévku je ideální pro každého, kdo hledá rychlý, zdravý a vydatný pokrm. Užijte si jej!